Interview met KW Weekend

LAURENCE DELVALLEZ // Juwelen met power!


Laurence Delvallez studeerde juwelenontwerp in Antwerpen maar sloeg na haar opleiding een andere weg in. Pas jaren later nam ze de draad weer op. Sinds 2013 runt Laurence haar eigen juwelenatelier in Waregem."Mijn ouders hebben mij altijd gestimuleerd om mijn eigen weg te vinden. De artistieke voedingsbodem was ook thuis aanwezig: mijn mama is altijd gepassioneerd geweest door architectuur, kunst en mode. Ik had het plan om na mijn humaniora architectuur te studeren, maar een leerkracht maakte mij attent op het feit dat ik een fijne motoriek had en in de wieg gelegd was voor juwelenontwerp. Ik slaagde voor het ingangsexamen van Sint-Lucas in Antwerpen en heb er mijn master juwelenontwerp afgewerkt.”

“Ik ben met gemengde gevoelens afgestudeerd. De opleiding was niet helemaal wat ik ervan verwacht had, met het gevolg dat de liefde voor juwelenontwerp wat bekoeld was. Na een bijkomende opleiding bedrijfsmanagement ben ik aan de slag gegaan als administratieve ondersteuning bij Argus, het kapsalon van mijn mama. Daarnaast deed ik ook de aankoop van de accessoires die in het salon verkocht werden. Zo ben ik in contact gekomen met een juwelenatelier in Parijs dat mij voorstelde om een lijn voor hen te creëren. Op die manier ben ik weer beginnen te ontwerpen en experimenteren met materialen, eerst kleinschalig om een paar jaar later, in 2013, mijn eigen atelier op te starten in Waregem. Ik vind het belangrijk om lokaal te produceren en alle aspecten, van ontwerp tot productie, in handen te houden zodat de kwaliteit gegarandeerd blijft. En ik heb er bewust voor gekozen om in Waregem te blijven waar ik mijn roots heb. Ik functioneer het best in mijn biotoop. Het laat mij ook toe om letterlijk en figuurlijk afstand te nemen van de competitieve sfeer in grootsteden zoals Antwerpen of Brussel. Ik kijk nooit naar wat anderen doen, ik doe gewoon mijn ding. Ik merk dat authenticiteit de laatste jaren meer en meer gewaardeerd wordt. Mijn creaties vinden hun weg naar juweliers, conceptstores en boetieks, vooral in België, maar ook elders in Europa.”


“Ik maak juwelen met een attitude” - Laurence DelvallezSTATEMENTJUWELEN


Je kan moeilijk naast de creaties van Laurence Delvallez kijken, elk juweel is een blikvanger op zich, van grote kettingen tot opvallende oorringen en armbanden. De stijl is uitgepuurd en krachtig. “Ik maak juwelen met een attitude. Een juweel aandoen is een emotionele handeling. Het geeft je power. Kledij kan je onzeker maken, een juweel doet net het omgekeerde. Wat je figuur of leeftijd ook is, een juweel past elke vrouw. Het voegt een vrouwelijke dimensie aan je look toe, zonder aan power in te boeten. Wanneer ik ontwerp, ontwerp ik nooit voor mezelf, ik heb altijd een sterke vrouw voor ogen die me fascineert. Ik let er ook op dat mijn juwelen zo comfortabel zijn dat je ze niet voelt. Tot nog toe waren mijn juwelen gemaakt van zilver, verguld zilver of hoogwaardige hars. Onlangs is ons team versterkt met een goudsmid. We zijn klaar voor de volgende stap: een collectie tijdloze stukken in goud."


www.laurencedelvallez.be


Geschreven door: Lut Clincke


252 views0 comments

Recent Posts

See All